Monday, May 09, 2005

Carme García Ribas ens presenta un nou model de dona

Carme García Ribas (Barcelona, 1954) és periodista i professora de comunicació a l’Escola Superior de Comerç Internacional, a Barcelona.“Em van demanar que fes classes d’oratòria a la UPF. Vaig intentar remenar i documentar-me per elaborar la meva pròpia metodologia, però no vaig trobar suficients recursos. Així que em vaig dedicar a observar”. Va ser a partir d’aquest moment quan Garcia Ribas va deduir que l’arrel del bon comunicador és la por. I poc a poc ho ha anat fent extensible al món de la dona i les seves autolimitacions.
S’atribueix el concepte i el terme del “síndrome de Maripili i el síndrome de Manolo”, al mateix temps que se’n riu de l’intent que han fet uns psicòlegs americans de copiar la seva idea, citant el síndrome com un descobriment americà de fa ja sis anys. “Almenys li podrien haver canviat el nom i haver-lo batejat amb el nom d’Smith; però un Manolo als Estats Units...”.
La Carme sembla una dona divertida, afable i madura. Tal i com l’hem sentit parlar, demostra tenir un domini absolut de les seves pors i la seva imatge de cara el públic a través de les eines que ella considera fonamentals: la “respiració i el somriure, que és molt barat i tothom l’agraeix”. És una persona de presència relaxada i tranquila, però amb molt a explicar. Com a bona periodista de ràdio es caracteritza per la seva vocalització de cada una de les paraules que pronuncia. Mentre parla, es mostra segura i fins i tot arriba a crear un clima de complicitat i interactivitat amb una rapidesa admirable. Es nota que és una professional del tema. Es denota confiança en el seu tracte. Suposo que ajuda la nostra condició femenina i de futures periodistes, trets que ens caracteritzen a les tres entrevistadores. Com també influeixen les ganes amb què explica la seva nova aportació i les ànsies perquè l’entenguem millor.
Aquesta periodista, llicenciada en Ciències de la Informació en la segona promoció de la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar la seva carrera professional a Interviu. Des d’aquella primera entrevista publicada a Felipe González, ha passat de les col·laboracions a programes com Protagonistas de Luis del Olmo, o les Mil i Una, a la docència i al món de la comunicació empresarial. De fet, en el seu currículum també hi trobem el càrrec de consultora de comunicació estratègica. Es pot dir que ha substituit les càmares i els micròfons pels més grans empresaris i directius d’empreses com Indo o Uriach, a qui també fa classes de lideratge. Fins i tot ha publicat un llibre (2003), “Tinc por; carisma i lideratge a través de la gestió de la por”, des d’on reivindica la necessitat de saber gestionar les nostres pors, per evitar que els altres “facin negoci amb elles”.
Actualment, però, dirigeix la mirada cap a la vessant més femenina, i analitza aquestes pors en el món de la dona, l’anomenat síndrome de Maripili, que pretén combatre a partir de l’autenticitat de la persona, amagada per culpa dels flamants i limitatius estereotips.Sortim de la conferència que Carmen García Ribas ha pronunciat a l’Aula Magna de L’Universitat Autònoma de Barcelona, on ens ha fet reflexionar a tots els futurs comunicadors sobre la por. El seu caràcter natural i espontani fa que no es distingeixi entre els alumnes i professors que es passegen pels passadissos, carregats de carpetes d’apunts i maletins. Trobem una classe buida, i ens hi instal·lem. Ens insisteix perquè ens asseguem totes juntes, i adopta una postura còmoda, amb una mirada que reflecteix una actitud receptiva. No sabem si aquesta naturalitat es deu al seu caràcter o al fet què ens trobem en un espai que per ella deu ser habitual: una classe.

“Totes les dones som Maripilis perquè a causa del nostre model cultural tenim por a no ser estimades”. Segons aquesta periodista barcelonina, les dones adoptem actituds i comportaments de submissió i d’autolimitació a causa d’aquesta por a no ser acceptades. “Quan dic la majoria, dic la de totes les edats. Perquè les noies de 18 anys que tinc a la universitat es comporten exactament igual”, assegura des de la seva faceta de professora. I és que tot i l’espectacular augment d’alumnes universitàries, les noies no arribem a superar tampoc l’estereotip. La formació femenina creix, però es segueix adoptant un rol segons els dictàmens de la societat. Segons Garcia Ribas, “diversos estudis publicats als Estats Units demostren que les dones cada vegada tindran més dificultat per trobar parella, perquè elles seran molt superiors”. La periodista afirma que aquest és un procés formatiu “imparable”, que s’ha d’utilitzar “en benefici nostre”. Tot i així, insisteix en què és fàcil trobar una dona al costat d’un home quan aquest triomfa. No és el cas d’una dona d’èxit. Primer que tot, és més difícil trobar una dona d’èxit, ja que el seu paper estereotipat la porta a ser ella el punt de “recolzament de l’home”. “A les dones d’èxit, difícilment les acompanyen els homes”, insisteix Garcia Ribas. A més, aquestes tendeixen a prendre el model directiu masculí, forçant encara més una identitat no pròpia de la condició femenina. La periodista assegura que un dels objectius ha de ser treballar models de lideratge basats en la cultura de les dones.
D’altra banda, la dona d’èxit és acusada per la societat d’abandonar la seva família, quan en realitat “el que passa és que moltes vegades l’abandonen a ella”, remarca. I és que la Carme assegura que els homes busquen com a complement una dona “que sigui inferior” per així sentir-se més reforçats. Aquest és l’origen de tots aquests rituals “d’invalidesa permanent” que fem les dones com a “procés adaptatiu” en la parella. Segons Garcí Ribas, “amb comportaments com el coquetejar, l’únic que pretenem és fer-nos estimar, i al final, com amb tot el que provoca la por, l’únic que s’aconsegueixes és tot el contrari. Que no t’estimin, i a sobre que no t’estimis ni tu. Perquè en realitat, la Maripili no s’estima a ella mateixa”.


“Tots tenim por cada dia –assegura Garcia Ribas- però la por no és dolenta, s’ha de saber gestionar”. El que passa és que socialment, “està molt mal vist tenir por”. Segons l’anàlisi de la periodista, les dones tendim a tenir por del rebuig, del “no ser estimades”.
En canvi, els homes temen el fracàs, associat a la idea masculina “de no arribar a ser algú”. Aquesta tendència també ha estat analitzada per la Carme, que l’ha anomenat el “síndrome del Manolo”. “Així com a nosaltres ens envien missatges de si no ets això no t’estimaran, als homes els arriben missatges de si no arribes aquí, fracassaràs”, afirma la periodista barcelonina. Aquesta és la causa de moltes de les actituds arrogants i agressives que adopten els homes. Això sí: segons la Carme, “no tots els homes són Manolos.En canvi, totes les dones són Maripilis”.
El síndrome de Manolo i Maripili són tractats per Carmen García Ribas en els seus cursos de comunicació i habilitats emocionals realitzats a l’ESCI (Escola Superior de Comerç Internacional). Com a professora de comunicació, treballa aspectes com les actituds inconscients de sabotatge o la persuasió en el discurs oral. En l’aspecte femení, però, García Ribas es desmarca del que podria semblar un moviment feminista. Segons la periodista, “l’alternativa a ser Maripili és ser estratègica”, la qual cosa es tradueix en adonar-se de quina és la situació en cada moment de la teva vida: què no tens, què pots fer, ... I a partir d’aquí, actuar conseqüentment”, conclueix García Ribas.

Quan li demanem la seva opinió sobre la mesura socialista de la paritat entre homes i dones, s’exalta. “Amb aquesta excusa de l’igualtat ens estan enxufant un model que no és el nostre. Què vol dir que hem de ser iguals? Iguals a qui?” protesta la periodista. Segons García Ribas, el tema de la igualtat va sorgir en l’inici del feminisme, “perquè el què es demanava era l’igualtat legal". “I és que fa relativament poc, les dones no eren iguals davant la llei” es queixa. Tot i així, i adaptant-nos a la nostra situació actual, la periodista afirma que “els homes i les dones som molt diferents culturalment”. És per això que ella defensa “l’identitat”. “Cadascú la seva”, reivindica García Ribas..

La Carme ens comenta que les seves alumnes no volen que s’utilitzi més la terminologia de la Maripili, perquè amb aquest tractament, “es frivolitza” el veritable objectiu del procés de conscienciació. Segons la periodista, els mitjans de comunicació són els primers difusors d’estereotips de la societat, que provoquen l’autocensura de la dona i que la forcen a desitjar un tòpic que “és mentida, no és real”. “Hi ha un eix transversal que diu que la teva vida té sentit si et cases i tens fills. I, a més a més, o mentrestant, pots anar essent professional -comenta García Ribas-, i aquest precisament és un estereotip limitatiu que serveix per sabotejar tot el teu projecte”.

Carmen García Ribas assegura que si les dones “ens en volem sortir, haurem de gestionar les nostres pors i les d’ells”. “L’únic que porta això és a ser autèntica. Es tracta de ser tu mateixa, i al que et porta és a respectar-te”, afirma aquesta barcelonina. “ I donar-se permís per ser, és la clau”.

52 Comments:

Blogger lisahunor60869177 said...

St0ck For Your Review - FCPG

Current Profile
Faceprint Global Solutions (FCPG)
Current Price $0.15

A U.S. based-company dedicated to the goal of
bringing effective security solutions to the marketplace.

With violent and white-collar terrorism on the rise,
companies are starving for innovative security solutions.


FCPG is set to bring hot new security solutions to
the industry, with currently over 40 governmental and
non-governmental contracts, being negotiated.


Please Review Exactly What this Company Does.

Why consider Faceprint Global Solutions (FCPG)?

Faceprint Global Solutions (FCPG) holds the exclusive
marketing rights from Keyvelop, to sell the world�s
leading encryption technology to be distributed directly
to the Healthcare industry in North America.

Faceprint Global Solutions has completed its biometric
software that recognizes facial features of individuals
entering and leaving through airports, ship yards, banks,
large buildings, etc.

FCPG acquired Montreal-based Apometrix Technologies,
which enhances the companies mission of being a
full-service provider to the multi-application smart
card industry. The North American market appears ready
for significant expansion of price-competitive, proven,
multi-application solutions on smart cards. Apometrix's
forecast of over 300 customers and sales of more than $50
million in North America over the next five years, appears
very realistic, according to company management.


Faceprint Global Solutions is currently in contract negotiations
with over 40 governmental agencies and businesses seeking to use
their encryption, biometric, and smart-card technologies.

Breaking News for Faceprint Global Solutions (FCPG)

Faceprint Global Solutions (FCPG) is pleased to announce that
IBM will now offer the world�s leading encryption software to
its major Healthcare clients in North America.


With FCPG owning the exclusive North American rights to distribute
the worlds leading encryption and transmission software developed by
Keyvelop, FCPG is poised to capture large volumes of sales generated
by customers currently using IBM�s software in the healthcare and other
industries.


�This is a very positive move for FCPG and for Keyvelop,� said FCPG
CEO Pierre Cote. �We are very happy about the decision to go with IBM.
This is a continuation of the progress made by everyone associated
with FCPG and its partners.�

Buell Duncan, IBM's general manager of ISV & Developer Relations commented,
�Collaborating with Keyvelop will ensure that we develop open solutions that
are easy to maintain and cost effective for our customers in the healthcare
and life sciences industry.�

Among other things, this new software technology which is currently
being used by a number of European healthcare companies, is used to
send any file, regardless of format or size. Encryption keys, evidence
of transmission integrity with fingerprint calculation, time-stamping
of all actions and status record updating, pre-checking sender and
receiver identities, validating file opening dates are part of Keyvelop features.

About FacePrint Global Solutions, Inc.

FCPG operates a business, which develops and delivers a variety of
technology solutions, including biometric software applications on
smart cards and other support mediums (apometric solutions). FCPG�s
products provide biometric solutions for identity authentication and a
host of smart card- and biometrics-related hardware peripherals and
software applications. Apometrix, FCPG�s wholly-owned subsidiary,
combines on-card or in-chip multi-application management solutions
with best-of-breed �in-card matching� biometrics. Keyvelop�s secure
digital envelope solution and Apometrix�s on-card biometrics work
together to produce the winning combination in the fields of security,
traceability and identity management.

Conclusion:

The examples above show the Awesome, Earning Potential of little known
Companies That Explode onto Investor�s Radar Screens. This sto,ck will
not be a Secret for long. Then You May Feel the Desire to Act Right Now!
And Please Watch This One Trade!

GO FCPG!

Disclaimer:
Information within this email contains "forward |ooking statements" within
the meaning of Section 27Aof the Securities Act of 1933 and Section 21B of
the Securities Exchange Act of 1934. Any statements that express or involve
discussions with respect to predictions, expectations, beliefs, plans,
projections, objectives, goals, assumptions or future events or performance
are not statements of historical fact and may be "forward |ooking statements".
"Forward |ooking statements" are based on expectations, estimates and projections
at the time the statements are made that involve a number of risks and uncertainties
which could cause actual results or events to differ materially from those presently
anticipated. We were paid a sum of three thousand USD to disseminate this information
from ir marketing. Forward loking statements in this action may be identified through
the use of words such as "projects", "foresee", "expects", "will", "anticipates",
"estimates", "believes", "understands" or that by statements indicating
certain actions "may", "could", or "might" occur. Risk factors include
general economic and business conditions, the ability to acquire and develop
specific projects, the ability to fund operations and changes in consumer and
business consumption habits and other factors over which the company has little
or no control. The publisher of this newsletter does not represent that the
information contained herein are true and correct.

11:44 PM  
Blogger jonatan28angel said...

Just passing by your blog and though you'd like this website.

5:56 AM  
Blogger franjones2440 said...

I really enjoyed your blog. This is a cool Website Check it out now by Clicking Here . I know that you will find this WebSite Very Interesting Every one wants a Free LapTop Computer!

3:54 AM  
Blogger eddbrinick31205199 said...

Make no mistake: Our mission at Tip Top Equities is to sift through the thousands of underperforming companies out there to find the golden needle in the haystack. A stock worthy of your investment. A stock with the potential for big returns. More often than not, the stocks we profile show a significant increase in stock price, sometimes in days, not months or years. We have come across what we feel is one of those rare deals that the public has not heard about yet. Read on to find out more.

Nano Superlattice Technology Inc. (OTCBB Symbol: NSLT) is a nanotechnology company engaged in the coating of tools and components with nano structured PVD coatings for high-tech industries.

Nano utilizes Arc Bond Sputtering and Superlattice technology to apply multi-layers of super-hard elemental coatings on an array of precision products to achieve a variety of physical properties. The application of the coating on industrial products is designed to change their physical properties, improving a product's durability, resistance, chemical and physical characteristics as well as performance. Nano's super-hard alloy coating materials were especially developed for printed circuit board drills in response to special market requirements

The cutting of circuit boards causes severe wear on the cutting edge of drills and routers. With the increased miniaturization of personal electronics devices the dimensions of holes and cut aways are currently less than 0.2 mm. Nano coats tools with an ultra thin coating (only a few nanometers in thickness) of nitrides which can have a hardness of up to half that of diamond. This has proven to increase tool life by almost ten times. Nano plans to continue research and development into these techniques due to the vast application range for this type of nanotechnology

We believe that Nano is a company on the move. With today�s steady move towards miniaturization we feel that Nano is a company with the right product at the right time. It is our opinion that an investment in Nano will produce great returns for our readers.

Online Stock trading, in the New York Stock Exchange, and Toronto Stock Exchange, or any other stock market requires many hours of stock research. Always consult a stock broker for stock prices of penny stocks, and always seek proper free stock advice, as well as read a stock chart. This is not encouragement to buy stock, but merely a possible hot stock pick. Get a live stock market quote, before making a stock investment or participating in the stock market game or buying or selling a stock option.

11:00 AM  
Blogger morislangley3780 said...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

1:09 AM  
Blogger Bubu said...

Ei nena! buff,quins artícles més llargs! no sabia que tenies un blog, tot i que el tens bastant oblidat. Et felicito. On em vas amb un blog en castellà? ves a Blocat.com, estan molt bé. Mira el meu, si vols, malgrat tenir-lo també oblidadet i estar ficat en un altre. www.blocat.com/bu-bu.

Ens veiem aviat!! i continua escrivint, sempre.

Bubu

10:52 AM  
Blogger y814ceau said...

While you read this, YOU start to BECOME aware of your surroundings, CERTIAN things that you were not aware of such as the temperature of the room, and sounds may make YOU realize you WANT a real college degree.

Call this number now, (413) 208-3069

Get an unexplained feeling of joy, Make it last longer by getting your COLLEGE DEGREE. Just as sure as the sun is coming up tomorrow, these College Degree's come complete with transcripts, and are VERIFIABLE.

You know THAT Corporate America takes advantage of loopholes in the system. ITS now YOUR turn to take advantage of this specific opportunity, Take a second, Get a BETTER FEELING of joy and a better future BY CALLING this number 24 hours a day.
(413) 208-3069

4:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hi just thought I'd drop you a quick note to say congrats on the blog, top drawer. If you have time thought you might like to look at my Homes Interiors And Gardens site and let me know what you think.

4:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Who can help me with .httpaccess ?
where i can fined full information about .httpaccess file syntaxis?

2:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

Search engines try it

Casino
viagra
tramadol
cialis

12:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Latest news. Viagra, cialis

viagra
cialis
tramadol

11:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

lolita chin
lolitas 13
lolitas kid
free anal sex
lolita picture
lolita suck
lolita cp terra loltobbs ftp lol
lolita vip lolitas virgins bbs
lolita lolly fuck movie children
lolita chin
lolitas 13
lolitas kid
free anal sex
lolita picture
lolita suck
lolita cp terra loltobbs ftp lol
lolita vip lolitas virgins bbs
lolita lolly fuck movie children

12:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

NSU - 4efer, 5210 - rulez

6:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

cubs ticket

10:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Best flower for you girlfriend
BEST FLOWER

soma or here phentermine

10:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hello
levaquin
[url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
levaquin
[url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
levaquin
[url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
levaquin
[url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
Bye

7:58 PM  
Anonymous Chechu said...

Ostia lo que et pots trobar per internet...

Salut!

1:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]banner educational software, [url=http://firgonbares.net/]online office software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] adobe acrobat 9 pro cd key optimal mac system requirements for photoshop cs
buy macromedia freehand [url=http://firgonbares.net/]desktop software downloads[/url] pro discount software
[url=http://firgonbares.net/]winzip 12 serial[/url] 10 Advanced Retail Price
[url=http://firgonbares.net/]buy dvd player software[/url] software for office use
educational software package [url=http://firgonbares.net/]buy chess software[/b]

1:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bonjour, rosertollpifarre.blogspot.com!
[url=http://viagramasbarata.fora.pl/ ]comprar viagra [/url] [url=http://escialis.fora.pl/ ]venta de cialis [/url] [url=http://cialisespana.fora.pl/ ]vendo cialis online[/url] [url=http://cialises.fora.pl/ ]vendo cialis online[/url] [url=http://cialismedica.fora.pl/ ]vendo cialis en espana[/url] [url=http://cialissinreceta.fora.pl/ ]vendo cialis online[/url]

7:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://www.xbox360achievements.org/forum/member.php?u=259462]buy mexitil without prescription[/url]

7:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]rm educational software, [url=http://sunkomutors.net/]free adobe software for students[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] kaspersky virus removal tool list of microsoft software
adobe photoshop cs4 for mac serial code [url=http://sunkomutors.net/]software for academic[/url] 8 oem software
[url=http://sunkomutors.net/]copyright software canada[/url] discount adobe software for
[url=http://sunkomutors.net/]i buy photoshop for[/url] pc software to buy
Pro Mac OS v10 [url=http://sunkomutors.net/]educator software discounts[/b]

6:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]windows xp skins, [url=http://murudobaros.net/]Mac Logic Express 8[/url]
[url=http://murudobaros.net/]softwares canada[/url] sell your software on kaspersky internet security 2009 reviews
office software uk [url=http://murudobaros.net/]discounted computer software for[/url] software sales agents
[url=http://murudobaros.net/]software key for adobe photoshop cs4[/url] acdsee 10 crashes on mpg files
[url=http://murudobaros.net/]discount software dreamweaver[/url] microsoft office 2003 standard
price of softwares [url=http://murudobaros.net/]can i buy adobe dreamweaver[/b]

3:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://vonmertoes.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]sell your software to, [url=http://vonmertoes.net/]filemaker pro 9 serial number[/url]
[url=http://hopresovees.net/][/url] educational software price adobe photoshop cs4 serial number
software for academics [url=http://vonmertoes.net/]software reseller discount[/url] selling software that
[url=http://bariossetos.net/]adobe creative suite 4 serial[/url] all popular oem software for
[url=http://bariossetos.net/]software house canada[/url] cheap microsoft office for students
what is autocad [url=http://vonmertoes.net/]register adobe software[/b]

6:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://bariossetos.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]student discount on software, [url=http://bariossetos.net/]store finder software[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] adobe photoshop extended cs4 student for mac software lowest prices
office tutorial software [url=http://vonmertoes.net/]autocad fonts[/url] best software store
[url=http://vonmertoes.net/]educational software sales[/url] rs232 to filemaker pro
[url=http://vonmertoes.net/]software for ms office[/url] Mac StuffIt Deluxe 2009
software discount game software [url=http://bariossetos.net/]source shop software[/b]

5:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hello everyone!
I would like to burn a theme at here. There is such a nicey, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of financial piramyde, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For several years , I make money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and my first investment was 500 dollars only.
Right now, I managed to catch a guaranteed variant to make a sharp rise . Turn to my blog to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

6:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

The author of rosertollpifarre.blogspot.com has written an excellent article. You have made your point and there is not much to argue about. It is like the following universal truth that you can not argue with: When working a support phone, you will never close Netscape and try to get some real work done. The phone will ring anyway. Thanks for the info.

9:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

I am using bsnl 500c home-plan.Im using FF,Chrome browsers but i cant access isohunt.com site.Then i tried Opera still its not opening how can i access this site plz help me.Im using zonealarm Pro &AVG free antivirus.I also have a problem with my IE i tried to install New IE8 b4 its version 6 now its not working when i open it it says "Internet Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."what can i do plz help [url=http://gordoarsnaui.com]santoramaa[/url]

5:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

http://markonzo.edu comwww trovatos http://lamictal.indieword.com/ http://www.ecometro.com/Community/members/doxycycline-hyclate.aspx footnote http://riderx.info/members/avapro-75-mg-avapro-tabs.aspx http://www.ecometro.com/Community/members/habeis-tomado-dostinex.aspx disoriented holycity

11:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

llegir tot el bloc, bastant bo

2:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

free animated dating ecards [url=http://loveepicentre.com/]speed dating coventry[/url] dating personals plymouth http://loveepicentre.com/ free dating sim games

9:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

rosertollpifarre.blogspot.com is the best. Thank your for this article. I enjoyed it very much.
AAA Toronto Payday Loans 1172 Bay St #101, Toronto, ON M5S 2B4 (416) 477-2817

7:52 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hi, here you can get a discount coupon for ALL DRUGS:
Generic Imitrex without a prescription canadian

order Imitrex in Liverpool

generic Desyrel brand online

how to uy Aristocort online

AyurSlim india discount

Sublingual Viagra generic order discrete

Metoclopramide generic fedex no prescription

AyurSlim cheap

purchase Lasuna in Hobart

how to buy Menopause Gum without a prescription

order Lisinopril with no prescription

buy generic Astelin in brisbane pharmacy

Zerit doctors UK where

order generic Risperdal

Ilosone overnight no consult india discount

how to buy Relafen in stores

Purchase Augmentin in Nevada

buy Trimox in Colorado

buy cheap Seroquel online

find buy Lamisil online cheap

U.S. pharmacies for Betapace without rx

purchase Aciphex in Spain

Wellbutrin SR fedex shipping

buying Sinequan without a script

Tenormin woman

order Naprosyn in Raleigh

buy Dulcolax online by cod

purchase Dostinex in Des Moines

order Grifulvin V in Oakland

next day delivery Viagra Soft Flavoured with no script

1:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

dox smoke shop baltimore [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/montage-packs.htm]montage packs[/url] attitudes towards health http://usadrugstoretoday.com/products/viagra-super-active-plus.htm drug deaths in sport http://usadrugstoretoday.com/catalogue/g.htm
can you buy birth control pills [url=http://usadrugstoretoday.com/products/doxycycline.htm]doxycycline[/url] east wenatchee health [url=http://usadrugstoretoday.com/products/shuddha-guggulu.htm]how is blood type determined[/url]

2:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Do You interesting how to [b]Buy Viagra per pill[/b]? You can find below...
[size=10]>>>[url=http://listita.info/go.php?sid=1][b]Buy Viagra per pill[/b][/url]<<<[/size]

[URL=http://imgwebsearch.com/30269/link/viagra%2C%20tramadol%2C%20zithromax%2C%20carisoprodol%2C%20buy%20cialis/1_valentine3.html][IMG]http://imgwebsearch.com/30269/img0/viagra%2C%20tramadol%2C%20zithromax%2C%20carisoprodol%2C%20buy%20cialis/1_valentine3.png[/IMG][/URL]
[URL=http://imgwebsearch.com/30269/link/buy%20viagra/3_headsex1.html][IMG]http://imgwebsearch.com/30269/img0/buy%20viagra/3_headsex1.png[/IMG][/URL]
[b]Bonus Policy[/b]
Order 3 or more products and get free Regular Airmail shipping!
Free Regular Airmail shipping for orders starting with $200.00!

Free insurance (guaranteed reshipment if delivery failed) for orders starting with $300.00!
[b]Description[/b]

Generic Viagra (sildenafil citrate; brand names include: Aphrodil / Edegra / Erasmo / Penegra / Revatio / Supra / Zwagra) is an effective treatment for erectile dysfunction regardless of the cause or duration of the problem or the age of the patient.
Sildenafil Citrate is the active ingredient used to treat erectile dysfunction (impotence) in men. It can help men who have erectile dysfunction get and sustain an erection when they are sexually excited.
Generic Viagra is manufactured in accordance with World Health Organization standards and guidelines (WHO-GMP). Also you can find on our sites.
Generic [url=http://viagra.gertantis.ru]legal buy viagra online[/url] is made with thorough reverse engineering for the sildenafil citrate molecule - a totally different process of making sildenafil and its reaction. That is why it takes effect in 15 minutes compared to other drugs which take 30-40 minutes to take effect.
[b]viagra alternatives injections
Mezclar Viagra Con Alcohol
generic for lipitor
how to get free viagra
viagra confidential fast prescriptions online
compare viagra cialis levtra
legal female viagra alike
[/b]
Even in the most sexually liberated and self-satisfied of nations, many people still yearn to burn more, to feel ready for bedding no matter what the clock says and to desire their partner of 23 years as much as they did when their love was brand new.
The market is saturated with books on how to revive a flagging libido or spice up monotonous sex, and sex therapists say “lack of desire” is one of the most common complaints they hear from patients, particularly women.

12:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

small penis porn fucking [url=http://usadrugstoretoday.com/products/prometrium.htm]prometrium[/url] what is a prescription look like fot pain pills http://usadrugstoretoday.com/catalogue/c.htm muscle match blog http://usadrugstoretoday.com/products/viagra-soft-flavoured.htm
sodium in the diet [url=http://usadrugstoretoday.com/products/advair-diskus.htm]advair diskus[/url] normal blood cholesterol level [url=http://usadrugstoretoday.com/catalogue/w.htm]panic disorder case study[/url]

1:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

self insured employee health insurance consultants nc [url=http://usadrugstoretoday.com/products/zovirax.htm]zovirax[/url] international student travel health insurance http://usadrugstoretoday.com/products/adalat.htm breast enlargment http://usadrugstoretoday.com/categories/erection-paquetes.htm
vaginal odor during sex [url=http://usadrugstoretoday.com/products/allopurinol.htm]allopurinol[/url] information on type 2 diabetes [url=http://usadrugstoretoday.com/catalogue/w.htm]xylitol diabetic[/url]

1:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

the best blood pressure cuff [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/female-enhancement.htm]female enhancement[/url] calcium chloride removal http://usadrugstoretoday.com/products/propecia.htm kidney symptoms pain http://usadrugstoretoday.com/categories/antivirale.htm
penetracion vaginal [url=http://usadrugstoretoday.com/products/dilantin.htm]dilantin[/url] civil war medical instruments [url=http://usadrugstoretoday.com/products/ayurslim.htm]jailbreak using dental floss[/url]

12:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

travel agent license california http://greatadventures.in/disneyland/disneyland-sweepstakes spring travel
[url=http://greatadventures.in/plane-tickets/cheapest-plane-tickets-to-europe]names for travel agencies[/url] romania travel guide [url=http://greatadventures.in/tourism/tourists-willingf-to-participate-in-green-tourism-statistics]tourists willingf to participate in green tourism statistics[/url]
how does water waves travel through solids liquids and gases http://greatadventures.in/tours/dash-tours-branson
[url=http://greatadventures.in/travel/turkey-travel-pamakkule]starwood travel trailers[/url] hawaii air travel deals [url=http://greatadventures.in/airlines/list-of-items-you-can-take-on-delta-airlines]list of items you can take on delta airlines[/url]
mondono travel http://greatadventures.in/tour/trens-lathe-tour ford pinto rack and pinion travel [url=http://greatadventures.in/motel/incall-motel-bronx-forum]incall motel bronx forum[/url]

2:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

classic travel service http://adventurecollection.in/lufthansa/boeing-stock-symbal british poet travel quotes
[url=http://adventurecollection.in/inn/holiday-inn-new-cumberland]weather for travel[/url] john clouse travel [url=http://adventurecollection.in/plane-tickets/discount-air-plane-tickets-to-macedonia]discount air plane tickets to macedonia[/url]
travel documents visa information http://adventurecollection.in/maps/maps-of-australia-for-the-f20
[url=http://adventurecollection.in/inn/darby-inn-nh]travel mileage calculator[/url] travel passaport information border [url=http://adventurecollection.in/flight/air-force-awacs-flight-engineers]air force awacs flight engineers[/url]
travel to san antonio tx http://adventurecollection.in/tours/tours-for-auschwitz-museum south san francisco travel [url=http://adventurecollection.in/airport/tulsa-okla-airport]tulsa okla airport[/url]

11:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

dildo lesbians http://theporncollection.in/gay-video/gay-male-movies-multi-sites
[url=http://theporncollection.in/gay-sex/gay-travel-greece-loutraki]sexy nude black[/url] how to make a candle dildo [url=http://theporncollection.in/gay-man/free-mature-gay-men-daadies-and-sienors-blogs]free mature gay men daadies and sienors blogs[/url]
porn family guy movies http://theporncollection.in/lesbian-video/intense-lesbian-loving
[url=http://theporncollection.in/gay-anal/free-gallery-gay-pic-porn]hentai stream videos[/url] personnal lubricant [url=http://theporncollection.in/gay-male/film-gay-italiano-italian-house-youporn]film gay italiano italian house youporn[/url]
virgin broadband wireless forums http://theporncollection.in/hentai-porn/hentai-comics-english
[url=http://theporncollection.in/sex-mature/mature-boobs-movie]adult dvd empire coupon code[/url] porn vidoe free [url=http://theporncollection.in/lesbian-porn/lesbian-amateur-sex-videos]lesbian amateur sex videos[/url]
virgin promise http://theporncollection.in/lubricant/human-internal-lubricant
[url=http://theporncollection.in/gay-man/gay-hero]incest stories family porn pics[/url] sexy girls in uniform [url=http://theporncollection.in/gay-video/pat-patterson-gay]pat patterson gay[/url]

5:56 AM  
Anonymous Anonymous said...

screen capture movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-evan-almighty/23296database/]Evan Almighty[/url] new halloween town movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-lake-dead/8279database/]Lake Dead[/url]
final approach movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-cloverfield/27517database/]Cloverfield[/url] windows movie maker free slide transitions [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-alvin-and-the-chipmunks-svenskt-tal/1864database/]Alvin And The Chipmunks Svenskt Tal[/url]
next harry potter movie comes out [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-body-double/856database/]Body Double[/url] silent movie natasha bedingfield [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-hairspray/24415database/]Hairspray[/url]
the very busy spider movie [url=http://worldmovs.co.cc/full_version-saint-seiya---hades-elysion/9838database/]Saint-Seiya - Hades-Elysion[/url] missed call the movie [url=http://full-length-movies.com/dvd-quality-movie-casamiento-de-dalila/8283database/]Casamiento De Dalila[/url]

5:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

student travel grants http://xwg.in/hotel/philipines-plaza-hotel dreams unlimited travel phone number
[url=http://xwg.in/lufthansa/embraer-emb-120]uniglobe travel[/url] travel kare [url=http://xwg.in/maps/state-of-nebraska-wildlife-managment-area-maps]state of nebraska wildlife managment area maps[/url]
southeast europe travel air discount fares http://xwg.in/plane-tickets/cheapest-plane-tickets
[url=http://xwg.in/expedia/internet-explorer-error-with-expedia]alaska travel agency discount cruise[/url] travel supplies for dogs [url=http://xwg.in/car-rental/car-rental-braselton-georgia]car rental braselton georgia[/url]
tourism travel adria http://xwg.in/maps/geographical-maps-of-indians-in-nc travel op [url=http://xwg.in/flight/flight-thailand-uk-htm]flight thailand uk htm[/url]

11:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

toddler tap shoes http://luxefashion.us/black-grey-casual-color24.html baby girl clothes [url=http://luxefashion.us/beige-sweaters-color5.html]web designer[/url] pantyhose fashion shows
http://luxefashion.us/white-black-shirts-with-colar-color169.html latin american graphic designers [url=http://luxefashion.us/jean-paul-gaultier-t-shirt-for-men-red-item2025.html]consignment stores that sell chanel purse[/url]

12:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

union bay shoes http://www.thefashionhouse.us/pink-tops-shirts-with-colar-color10.html latin american graphic designers [url=http://www.thefashionhouse.us/leopard-women-apos-s-long-sleeve-tops-color176.html]cheap shoes[/url] reiker shoes
http://www.thefashionhouse.us/red-black-on-sale-color39.html fashion dress [url=http://www.thefashionhouse.us/purple-brown-hoodies-color27.html]winter fashion on the street[/url]

10:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

ralph lauren boys carpenter jeans http://www.thefashionhouse.us/dark-grey-grey-dolce-amp-gabbana-color31.html stride rite shoes [url=http://www.thefashionhouse.us/killah-cats-theme-dress-for-women-blue-item1763.html]merrell shoes australia[/url] get cheap designer clothes
http://www.thefashionhouse.us/40-evening-cocktail-size27.html touch ups shoes [url=http://www.thefashionhouse.us/?action=products&product_id=989]fashion games for girls to play[/url]

3:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

u s international travel http://xwl.in/expedia/expedia-bureau travel safe sex
[url=http://xwl.in/airlines/southwest-airlines-tickets]marlburg and travel[/url] what id is required to travel to usa by road [url=http://xwl.in/plane-tickets/the-best-time-to-buy-plane-tickets]the best time to buy plane tickets[/url]
park model travel trailers washington http://xwl.in/airlines/southwest-airlines-tickets
[url=http://xwl.in/disneyland/disneyland-new-year-ticket]duangporn pumputra travel[/url] travel agency employment opportunities northwest arkansas [url=http://xwl.in/inn/millcroft-inn-alton]millcroft inn alton[/url]
carseat travel systems http://xwl.in/adventure/adventure-quest-rpg free online travel videos [url=http://xwl.in/cruises/cronin-cruises-and-travel]cronin cruises and travel[/url]

11:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://xwv.in/weight-loss/who/sells/envision/healthy/weight/loss
[url=http://xwv.in/labetalol/labetalol/and/pricky/sensation]reflections drug smithtown[/url] drugs for autism [url=http://xwv.in/linezolid]linezolid[/url]
pics of yoda on drugs http://xwv.in/paroxetine/paroxetine/mp
[url=http://xwv.in/kamagra/kamagra/wysylka]vardenafil hydrochloride marketed as levitra pa[/url] high school random drug testing [url=http://xwv.in/labetalol/labetalol/congestive/heart/failure]labetalol congestive heart failure[/url]
duration drugs urine http://xwv.in/kidney/nutritional/help/for/kidney/stones
[url=http://xwv.in/oxybutynin/oxybutynin/uses]drug backgrounds for myspace[/url] pharmacy canada online [url=http://xwv.in/nervousness/nervousness/symptoms/and/causes]nervousness symptoms and causes[/url] cialis versus viagra [url=http://xwv.in/osteoporosis/reclast/infusion/osteoporosis]reclast infusion osteoporosis[/url]

10:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

mid day lottery friday http://wqm.in/jackpot_hotels-in-jackpot-nv-with-wedding-suits crowe blackjack
[url=http://wqm.in/blackjack_blackjack-ii-case]how to mace money with betting[/url] al pachino in casino [url=http://wqm.in/slots_agp-slots-picture]agp slots picture[/url]
betting pools government property navy http://wqm.in/jokers_jokers-mcc
[url=http://wqm.in/baccarat_play-baccarat]gambling denver colo[/url] ohio lottery numbers [url=http://wqm.in/online-casino_casino-connecut]casino connecut[/url]
bang joker http://wqm.in/gambling-online_gambling-bonuses-blackjack-play kansas casino [url=http://wqm.in/baccarat_baccarat-massena-sale]baccarat massena sale[/url]

3:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

free movie galleries of teenage sex [url=http://moviestrawberry.com/films/film_clockstoppers/]clockstoppers[/url] the princess bride movie photos http://moviestrawberry.com/films/film_child_s_play/ boring monologue movie clip
objects of desire movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_tooth_nail/]tooth nail[/url] xxx free movie pictures http://moviestrawberry.com/films/film_cheerleader_camp/ buy a movie
movie never cry wolf [url=http://moviestrawberry.com/films/film_menace_ii_society/]menace ii society[/url] yamadonga telugu movie virginia
synopsys in the movie house of wax [url=http://moviestrawberry.com/films/film_meet_the_browns_70/]meet the browns 70[/url] hand puppet show movie http://moviestrawberry.com/films/film_30_days_of_night/ police academy 2 movie cast
molokai movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_dracula_dead_and_loving_it/]dracula dead and loving it[/url] karate kid the movie http://moviestrawberry.com/films/film_the_upside_of_anger/ hardcore sex movie trailors

11:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

planet terror movie poster [url=http://moviestrawberry.com/films/film_white_water_summer/]white water summer[/url] nicholas cage movie list http://moviestrawberry.com/films/film_clash_of_the_titans/ walt disney movie that was released in 1964
movie times for boardman ohio [url=http://moviestrawberry.com/films/film_gunsmoke_the_long_ride/]gunsmoke the long ride[/url] free daily porn movie posts http://moviestrawberry.com/films/film_mirrors/ free nude redhead movie thumbes
mary ellen chasity jessica smoking movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_cruel_cruel_love/]cruel cruel love[/url] drink launcheed in corporate movie
free movie download [url=http://moviestrawberry.com/films/film_biohunter/]biohunter[/url] new jurrasic park movie http://moviestrawberry.com/films/film_it_runs_in_the_family/ sora aoi movie clips
duplicity movie spoiler [url=http://moviestrawberry.com/films/film_next_avengers_heroes_of_tomorrow/]next avengers heroes of tomorrow[/url] lowes lincoln square manhattan movie theater http://moviestrawberry.com/films/film_this_beautiful_city/ prestige movie

2:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

movie buckets of blood password [url=http://moviestrawberry.com/films/film_blood_sisters/]blood sisters[/url] movie download lord of the flies http://moviestrawberry.com/films/film_cross_of_iron/ summer of 42 movie
gis in a day esri movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_brothers_solomon/]the brothers solomon[/url] how to put movie into ipod http://moviestrawberry.com/easy-downloads/letter_C/ porn movie awards
rip part of a movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_tracey_fragments/]the tracey fragments[/url] movie about the idiot convention
liz hurley in lord byron movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_ghost_story_70/]ghost story 70[/url] phatforums movie index http://moviestrawberry.com/films/film_on_golden_pond/ disney the dumbo movie
where the movie the firm was filmed [url=http://moviestrawberry.com/films/film_w_delta_z/]w delta z[/url] worksheet for dvd movie outbreak http://moviestrawberry.com/films/film_the_boat_that_rocked/ manhattan movie

9:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

graphic organizer for comparing a book to the movie version [url=http://moviestrawberry.com/films/film_dark_reel/]dark reel[/url] can i save a dvd movie to my pc http://moviestrawberry.com/films/film_panther/ jeff dunham movie
free hardcore movie galleries [url=http://moviestrawberry.com/films/film_aaron_stone/]aaron stone[/url] atlanta telugu movie happy days http://moviestrawberry.com/films/film_fate_stay_night/ watch deewana movie
becoming jane free movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_superman_ii_70/]superman ii 70[/url] dvd movie burning
bottle slingers the movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_lazarus_child/]the lazarus child[/url] gay twink movie galeries http://moviestrawberry.com/films/film_the_last_temptation_of_christ/ movie babel
french movie 5x2 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_too_many_girls/]too many girls[/url] naruto the actual movie number 4 http://moviestrawberry.com/hqmoviesbygenres/download-genre_drama-movies/?page=37 next harry potter movie comes out

12:20 AM  

Post a Comment

<< Home